30 Aralık 2009 Çarşamba

Güzelhosting Kafanız mı Güzel?

Son günlerde gözümüze çarpan firmalardan birii de güzelhosting adlı firma. Kütahya merkezli firma kendileri hakkında şunu diyorlar "Sektörde yer alan bilişim şirketlerinden farklı bir anlayışa sahip olan şirketimiz.." kardeşim madem bu kadar farklısınız fiyatlarınız neden yerlerde sürünüyor. Kafanız mı güzel yoksa sadece adınız mı? Bu işi spor olsun diye mi yapıyorsunuz. Ben söyleyim ben o bahsettiginiz firmalardan aslında bir farkınız yokta o yüzden. Tamam forumlarda güzel yorumlar alabilirsiniz netinternetinde desteği var belli ki ama, sizin ömrünüzü çok uzun görmüyorum. Gözüm üstünüzde ona göre.

21 yorum:

  1. Güzelhosting gözüm üstünüzde demiştim daha önce de. Nitekim baktığım zaman hiç bir kalite kaygınız ve ilkeleriniz olmadığını görebiliyorum. Her müşterinize farklı fiyat uyguluyorsunuz. Telekom değil tellcom hattı kullanıyorsunuz. Sorun çözmek umurunuzda değil. Ya bırakın bu işleri ya da adam gibi yapın. Millet keriz değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Çok uzunca bişeyler yazdım olumsuz şeylerdi sonra vazgeçtim
    şikayetim Service Unable ve Uptime oranı idi
    vermeyince Mabut neylesin Mahmut
    Herkez denesin kendi karar versin.
    Bu arada şu an sitem Service Unable göstermekte
    Şu an arayış içindeyim...

    YanıtlaSil
  4. Güzelhosting aslında son yıllarda çıkış içinde olan bir firma. Başlarda sadece bir kiralık sanal serverdan host hizmeti veriyorlardı. Pazarlama stratejileri aslında çokta başarılı değildi. Ancak çalışkanlıkları ve iş hakkında bilgileri olmaları sayesinde firmayı Kütahya'dan İstanbul'a taşıyabilecek bir başarı elde ettiler. Umarım daha da gelişerek hizmet anlayışlarını daha da profesyonel bir hale getirirler.

    YanıtlaSil
  5. Güzel Hosting gerçekten hizmet bakımında iyi bir firma saygılı efendi insanlar.Fakat altyapıda var bir sorun galiba.Diyorlarki paylaşımlı hostinglerde bazen site açılmaz Service Unable yazısı güzükebilir siteye girildiğinde.
    Bende diyorumki neden benim sitem haricinde gezdiğim binlerce sitede karşıma böyle bir hata çıkmıyor, neden rakiplerimin sitesine girdiğimde Service Unable yazısı çıkmıyor.
    Bir siteye müdehale ettiklerinde paylaşımdaki diğer onlarca site SERVİCE UNABLE hatası veriyor.
    Sarı çizmeli mehmet ağa açmış firmasına bir kartvizit site, haberi bile yok sitesinin hata verdiğinden.Kendi bile ayda yılda bir giriyor belkide.Ondan sonra yorum yapıyor ben çok memnunumda falanda filanda.
    Ama biz sürekli ürün ekleyip silmek güncellemek durumundayız.
    Bakın tekrar ediyor insan olarak beyefendii ilgili, saygılılar.
    Bunun yanında ciddi bir firma olarak gözüküyorlar.O da çok güzel.

    AMA benim sitem zırt pırt kapandıktan sonra, google web master servisi, sürekli siteniz bulunamadı mailleri yolladıktan sonra, Pagerankı 5 olan ilk sayfa (ilk sıra) sitem, 2. sayfaya düştükten sonra.

    Ne diyim?.
    Hayır Kral Çıplak değil mi diyeyim.
    Kral ÇIPLAK.
    İnşallah bu durumu düzeltirler.Bende onlarla yıllarca beraber yürürüm.

    YanıtlaSil
  6. Ben Bilgisayar Mühendisiyim.120'e yakın hosting barındırıyorum.Güzel Hosting ile 1 yıldır çalışıyoruz.Daha en ufak bir sıkıntı dahi yaşamadık.Destek bildirimlerine kısa zaman dönüş yapıyorlar.Hiç unutmam.Kurban Bayramının 3.günü saat 01.00 sularında bir sorun oluştu.Destek Bildirimi açtım ve 45 dk sonra geri dönüşü oldu.Bugün sikayetvar.com 'a girin kendine kurumsalım diyen(o firmalarla da çalıştım) Natro ve İsimtescil gibi firmalara bakın.Yüzlerce şikayet görürsünüz.Bunun çok para kazanabilmekle veya büyük firma olmaklı ilgisi yok.Dürüst ve çalışkan bir firma olmakla ilgisi vardır.

    Kolay Gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde yaklaşık 30 a yakın html ve php sitem mevcut guzelhosting te.malesef iti kaka idare ettiğimiz ve sabırla ödediğimiz 3 senelik cloud sunucularımızın süresinin dolmasını bekliyoruz.inanılmaz derecede yavaş direk html siteler bie 3-5mb lık 2 3 tane resim olan siteler bile açılmamaya başladı.webmaster tools ta bugun sunucu hatası 65 e çıktı kesinlikle ucuz olduğuna aldanıp kanmayın.daha önceden kriweb ile çalışıyordum açıkcası işlerin duraksaması bizi ucuz hosting arayışına soktu.ve sürenin dolmasını bekliyoruz hep problem hep problem.emre bey sabahın saat 05:41 i cihan beye destek bildirimi açtım 2 dakika içinde geri cevap geldi sorun çözüldümü hayır.önemli olan hızlı cevap deyil burada sorunun çözülmesi eger müşteriden kaynaklanıyor ise de soruna yönelik çözüm üretmek.açıkçası bakbiforum arkadaşımız da fena kaptırmış kendini.lakin şunuda unutmayalım herşey şikayet değil eger birşeyden tiksinirseniz şikayet yazıpta vakit kaybetmenin ne kadar boş olduğunu anlarsınız.ne geregi var ki o kadar işin arasında sabahın altısında bu yazıyı oturup yazmanın.Kendimden utandım birden. :)
      Problemsiz bir hayat düşlemek biraz zor. Dediğiniz gibi her firmayı şikayet eden var.Kimi mutlu kimi değil.ama sorun bildirildikten sonra çözülmesi gerekirki guzelhosting bunu pek ya evet bizde sorun dediğini yaşamadım.hep başka biryerlerde arattırılıyor problemler.muşterinin şikayeti üzerine siteyi yedekleyip başka bir hosting firmasına taşıdım guzel hosting te yazılımsal sıkıntı denilen site 3 aydan beri canavar gibi calışıyor.yeni kurulum yapmadım db yi ve dosyaları taşıdım o kadar :)
      neyse iyi sabahlar herkeze...(art niyetli bir firma değildir guzelhosting alt yapıyı geliştirmeleri gerekiyor başarılarının devamını dilerim, umarım)

      Sil
    2. @Adsız, Güzel Hosting olarak müşteri memnuniyeti konusunda çok yüksek oranlardayız, piyasa ortalamasının çok daha üzerinde. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de, kurulduğumuzdan beri bizden kaynaklı olan bir sorunu asla inkar etmeden çözümü için çalışmamız ve bizden kaynaklı sorunlarda telafi edilmesi için gereken herşeyi yapmamız olmuştur. Sitenize-hizmetinize erişme imkanım yok, bu linkle birlikte destek sistemimizden bildirim açarsanız sorun incelenebilir.

      @bakbi forum, bahsettiğiniz gibi kısa bir dönem yaşandı, bununla ilgili gerekli bilgilendirmeler muhakkak da yapıldı müşterilerimize. Bu sorunlar çok uzun zaman önce çözülmüş sorunlardır. Plesk kaynaklı ve örneği görülmemiş sorunların çözümü zaman alabiliyor. Telafisi için gerekli işlemleri de yapmaktayız. Emin olunuz ki bizim müşteri kitlemiz bahsettiğiniz gibi sitesine ayda yılda bir giren kişiler değil, %90 üzerinde şahsi müşterimiz mevcut. En ufak bir kesintide(birkaç dakika bile sürse) onlarca bildirim ve telefon yağıyor. Yani hizmetlerimizden memnuniyetini dile getirenlerin çok büyük bölümünün yorumuna güvenebilirsiniz diye düşünmekteyim. Bu yüzden zaten tamamen şeffaf davranan bir şirketiz, uptime oranlarına kadar paylaşmaktayız.

      Sil
  7. Güzel Hosting olarak tekrar yazıyorum, blog sahibinin neden bahsettiği konusunda en ufak bir fikrimiz bile yok. Netinternet'den aldığımız hizmet sadece sanal verimerkezi hizmetidir, hat ve elektrik alıyoruz. Bunun dışında bir destek alınması mümkün değil. Tamamen kendi bünyemizde kurulum yapan ve sorunları çözen bir şirketiz, bu konuda ülke genelinde ilk %3'lük dilimde olduğumuzdan emin olabilirsiniz. Zaten uzun ömürlü görmediğinizi belirttikten 5 yıl sonrasında onlarca kat büyümüş şekilde hala burda olmamız bunu göstermektedir.

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle önermem güzel hostu. Ucuz hizmet veriyorlar ama aramatorlarını serverleri desteklemediği için verdikleri hizmet boş diyorum.

    Google hariç hiç bir aram motoru indexleme yapamıyor. Arama motorları sizin için önemli ise güzel host kesinlikle önermem.

    Server tabanlı ip banlaması yapılıyor ve hergün binlerce ip banlaması yapılıyor. Bu ipler arasında tabiki arama motorları hatta kendiniz ip iniz oluyor.

    Siteler hızlı çalışıyor çünkü girebilmek çok zor. banlanmadıysanız kendinizi özel hissedebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanları farklı platformlarda benzer şekillerde hatalı yönlendirmemenizi rica ederiz, 15bin'e yakın web sitesi ve binlerce müşteri içinden sadece sizin sorun yaşıyor olmanız ve bunu her platformda belirtiyor olmanız bizde sorun olmadığını zaten göstermektedir. Sorununuzla ilgili size sürekli bilgi sağlanmış olmasına rağmen bu çabanız üzücü ve karalamaya girmektedir.

      Sil
    2. aynı sorunu bende yaşıyorum. yurtdışından giren arkadaşlarım yaşıyor. bu sorunu ziyaretçi arttıktan ve sitedeki yük arttıktan sonra yaşamaya başladım. adam ilk girişinde siteye giremiyor mesela. yabancı iplere özel sanki kötü bir muamele yapılıyor.

      Sil
  9. İnsanların şikayetlerini bildirip, cevap alabilmeleri güzel en azından bunun için güzelhosting teşekkür ediyoruz. Hizmet kalitelerininde arttırdıkları için tebrik ediyoruz.

    YanıtlaSil
  10. güzelHosting de host edilen sitemiz hosting politikalarına uymadığı gerekçesi ile hizmeti durduruldu. Neymiş , içinde lezbiyen ve gey kelimeleri geçiyormuş. Tamam eyvallah dedim madem böyle bir prensibiniz var saygı duyarım. Ancak bakıyorum ki aynı içeriklerde başka sitelerde host ediliyor, geçenlerde yine bir ticket açtım Cihan bey ile görüştüm, siz benim sitemi bu sebepten dolayı kapattınız ama bakın aynı kelime içeriklerinde şu sitede sizde host ediliyor dedim, beni geçiştirdiler. Kınıyorum ve önermiyorum guzel.net.tr yi . Adı güzelHosting ama tavrı güzel değil. Eşit davranılmıyor. İnsan kendini kötü hissediyor böyle durumlarda.Eğer bir prensibin varsa bunu her müşterine uygula adam seçerek değil. Müşt. Temsilcisi Cihan bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir çifte standart vb.. durum olmadığı konusunda müşterimize açıklama ve bilgilendirme yapılmıştır.

      Sil
    2. Firma tarafından durum bana açıklanmıştır olumsuz olan yorumumu kaldırmanıızı rica ederim

      Sil
  11. Yaklaşık 6 adet sitemi GüzelHostta barındırmaktayım... Yaklaşık 6 aydır da kullanmaktayım, tabiki teknolojinin içinde olan her firmada olacağı gibi teknik sorunlar yaşanmıyor mu yaşanıyordur. Ben henüz denk gelmedim. Yukarıdaki yorumların hepsini teker teker okudum.

    Postman arkadaşımın yorumuna gelince;

    Önce blog sahibinin yorumundan başlayalım; ben hayatımda bir ürünün fiyatı ucuz diye şikayet eden bir müşteri görmedim. Eğer bir bugatti ye biniyorsanız ve dünyanın en zengin adamıysanız bunu dile getirmeniz normal olabilir, ama herkesin host alabilecek parasının bir şekilde olabileceğini düşünüyorum. Bu sebeple bu başlığın tamamen başka firmalar tarafından oluşturulan bu paravan blogdan yazıldığını düşünüyorum :)

    Postman arkadaşımın yorumuna gelince; evet farklı fiyat politikası uyguluyorlar. Bende bunu yaşayan müşterilerden biriyim. Şuan sınırsız host paketlerinin ücreti aylık 19.90TL, ama ben 14.90TL ödüyorum. Bu yapılanında güzel birşey olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben güzel hostingi kullanmaya başladığımda fiyat 14.90dı ve onlarda bağlılığımdan dolayı fiyat farkını bana yansıtmamış görünüyorlar. Bugün gelen adama 14.90TLden vermemeleri çok normal. O yüzden yapılan bu fiyat politikasının çok akıllıca ve müşterinin hoşuna gidecek bir hareket olarak algılıyorum. Bizim insanımız sürekli gittiği, kullandığı her yerden ve markadan bir ayrıcalık bekler, farklılığı hissettirilince de o firmadan kopmaz.

    SERVICE UNABLE hatası hakkında da; ben bugüne kadar böyle bir sorun yaşamadım ve paylaşımlı host paketi kullanıyorum. Sanırım ben Güzel Host'u kullanmaya başlamadan önce bu sorun çözüldü.

    HIZ SORUNU'na değinecek olursak; evet bu konuda yazan arkadaşıma hak veriyorum, rakiplerine göre site açılış hızları biraz ağır kalıyor. Sıradan bir kullanıcının bile gözüne çarpabiliyor. Başka bir hosting firmasından sitemi taşıdığımda, gelen mailler siteniz neden yavaşladı şeklindeydi. Bu konuda yazan arkadaşıma katılıyorum. Umarım bunu da çözerler.

    Halil İbrahim Akçayır'ın server ip ban şikayetine gelirsek, dediğim gibi birçok site barındırıyorum, bunların 4ü Beşiktaş Jimnastik Kulübü hakkında, bu sitelerden kulüpteki yolsuzluklar ve dava dosyaları paylaşılmış olmasına rağmen ban diye birşey yemedim. Ki sizin bahsettiğiniz server ip ban :) yani o serverdaki bütün sitelerin banlanmasından hatta site sahiplerinin banlanmasından bahsetmişsiniz. Bunun olabilmesi için porno içerikli site yada terör örgütü yanlısı site olması gerekiyor. buna da izin yok zaten :)

    Sonuç olarak, ben memnunum. Tavsiyem, fiyat konusunda 2 yıllık hatta 3 yıllık gibi ödeme seçenekleride olmalı, yıllık , 2 ve 3 yıllık ödeme seçeneklerinin de avantajlı olması lazım. Adam ayda 10 lira ödüyorsa, yıllık 100 liraysa, 2 senelik 150, 3 senelik 200tl gibi olmalı. müşteri 3 yılın parasını 3 yıl önceden ödüyorsa bir avantajıda olmalı. Bunu en güzel yapan firmanın Alastyr olduğunu düşünüyorum. www.Alastyr.Com sitesinden fiyatları incelerlerse görebilirler.

    Diğer bir önerimde en kısa sürede hostlarını hızlandırmaları. Birçok firmadan hızlılar ama ortalamadalar diyebilirim. 2000 yılından beri birçok hosting firması ile çalışmış olan biri olarak, bu kadar düzgün firmaya bu hız yakışmıyor :) onu da en kısa sürede çözeceklerinden eminim.

    Ben memnunum ve herkese de öneririm, tek endişem büyük firmaların rüzgarına kapılıp veya kendilerini büyük azledip, fiyatlarını o büyükler gibi yapmaları...

    YanıtlaSil
  12. Guzel net malesef turhostta benzedi musteri ve parayi bulunca hizmeti kestiler siteleri su an turkiyenin en yavas siteleri durumunda bu gidisle kapanacak hale gelirler bir serverda 1000 site barindirinca olacagi bu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şuanda inanılmaz yavaşladı. 2019 öncesinde sorun yoktu.

      Sil
  13. güzel hosting gördüğüm en berbat host. her gün en az 1 saat server kopuyor. sitemi rezil ettiler para iadesi de yapmıyorlar. siz siz olun uzak durun . wordpress jetpack kopma verilerini alıp dava acacağım yanlarına bırakmam.

    YanıtlaSil